Onze trouwdag 17-7-2017

Nadat Bart mij 8 jaar geleden ten huwelijk vroeg, op het moment dat wij voor de eerste keer het hartje van onze buikbaby hoorde thuis dankzij de gehuurde dolper, was het op 17 juli 2017 eindelijk zo ver!
Wij zijn GETROUWD!
Door middel van foto's die ik wil delen op mijn blog neem ik jullie mee in een van de mooiste en romatische dagen van mijn leven.
Het was echt een dag met een mega dikke gouden rand en alles zat mee en was perfect!
We trouwden heel intiem maar dat maakte het voor ons juist zo bijzonder.
Enkel de meest belangrijke personen in ons leven waren erbij en tevens ook de getuigen.
Mijn moeder die mijn getuige was samen met mijn liefste vriendin, Bart zijn beste vriend en tevens de man van mijn vriendin was zijn getuige en natuurlijk waren onze 4 pareltjes er ook de hele dag bij, onze dochters!
Lees gauw verder en kijk mee naar de mooie foto's die ook mijn vriendin gemaakt heeft.
Zij is hobby fotograaf en maakt echt prachtige foto's en heeft ons daardoor prachtige herinneringen gegeven dankzij de geweldige foto's!
Lees en kijk gauw verder!

De Trouwdag
Onze trouwdag 17-7-2017 was echt een dag die zo geweldig was.
Alles klopte, het laatste puzzelstukje dat net aan ontbrak viel direct op de juiste plaats.
En echt alles zat zo mee, het was bijna onwerkelijk hoe perfect het was.
Het weer was die dag ontzettend lekker want het was nog even spannend.
De vooruitzichten die ik nauwlettend in de gaten hield gaf steeds aan dat het zou regenen en ongeveer 19 graden zou zijn die dag.
Nu is het weer niet het belangrijkste maar je hoopt gewoon als je in de zomer trouwt dat je ook een perfecte zomerse dag heb.
En we hadden echt geluk want het was namelijk toch een geweldige zomerse dag geworden met 27 graden, strak blauwe lucht met een fijn briesje zo nu en dan dus prima te doen.
We trouwden al vroeg want we wilden echt een lange dag want trouwen is toch iets dat je, als het goed is, niet vaak doet dus we wilden daar echt elke minuut van gebruiken die in de dag zat en dat hebben we ook echt volop gedaan.
Onze huwelijksvoltrekking duurde ook niet lang omdat we besloten intiem te trouwen met enkel de meest belangrijke personen in ons leven en omdat we 4 kinderen hebben die het niet gaan volhouden om een ceremonie van een uur of langer te hebben, was het geen lastige beslissing om te gaan voor een korte en eenvoudige huwelijksvoltrekking.
Maar ondanks dat we met een half uur al weer getrouwd en wel naar buiten liepen, was het wel een hele leuke korte huwelijksvoltrekking.
Onze trouwambtenaar was een leuk mens, beetje klungelig want ze had dit niet eerder gedaan en haar collega die eigenlijk de huweliksvoltrekking zou doen was ziek en zij viel dus in.
Eerst kwam ze aan met papieren voor een geregitreerd partnerschap, maar dat gingen we niet doen, wij kwamen om echt te trouwen.
Dus voor het complete pakket zoals wij dat zeiden.
Dus de vrouwelijke ambtenaar was even aan het stressen, wat voor ons echt niet hoefde want haast hadden we niet want liever dat het goed gedaan word dan dat ze door haar gestress alsnog fouten zou maken natuurlijk.
Na een paar minuten had ze de juiste papieren gevonden want ze had inderdaad het verkeerde voor haar neus liggen en zo startte de huwelijksvoltrekken.
Het standaard babbeltje over in voor en tegenspoed etc.. werd opgelezen want ze kende ook de tekst niet dus ze las het echt letterlijk op en toen was het aan Bart om zijn antwoord te geven.
Luid en duidelijk JA! was zijn atwoord.
En zo ging het zelfde riedeltje dus ook bij mij en ze stopte op het moment toen Bart zijn antwoord moest geven dus ik zei ook volmondig JA! maar de ambtenaar was nog niet klaar want er kwam nog wat achteraan, geen idee waarom en weet ook niet meer wat ze zei maar goed, mijn antwoord was alsnog een luid en duidelijke JA!
Toen vergat de ambtenaar dat wij elkaar nog ''moesten'' feliciteren dus besloten we dat stukje maar zelf in te vullen en hoorde ik op de achtergrond zachtjes haar zeggen: Oh oh... ja sorry dat hoort er ook bij! Excuus!
Daarna was het tijd om onze handtekeningen te zetten, en zo ook onze getuigen die hun handtekeningen moesten zetten en gelukkig deden ze dat ;-)
Zonder hun handtekening zouden wij nu geen getrouwd stel zijn, haha.
Helaas kon mijn vader er niet bij zijn ivm zijn gezondheidstoestand maar daar hadden wij natuurlijk alle begrip voor.
We hadden het erger gevonden als een dierbaar iemand er niet bij was omdat ze andere dingen belangrijker zouden vinden dan ons huwelijk.
Maar we hadden de mensen bij ons die veel voor ons betekenen en natuurlijk miste ik mijn vader want had hem er heel graag bij willen hebben maar zijn gezondheid gaat nu voor want ik wil natuurlijk dat hij goed herstelt en niet over zijn grenzen op gezondheids vlak gaat.
Het fijne is dat hij helemaal achter het huwelijk staat en dat was voor mij ook goed, dat gaf een goed gevoel!

 

Na onze huwelijksvoltrekking inclusief DE kus en ringen en foto's liepen we hand in hand, stralend met big smile naar buiten.
Het leuke was dat een moeder van school met haar dochter, tevens vriendinnetje van Lieve, daar stonden te wachten om ons te feliciteren.
Echt ontzettend lief was dat!!
En ook heel erg leuk want als kers vers getrouwd stel ben je onwijs trots, gelukkig en verliefder dan ooit dus meteen liet ik de ring zien en showde ik mijn jurk, haha.
Ook kwam mijn zus nog snel aan om ons te feliciteren en natuurlijk om te zien hoe wij er als bruidspaar uit zagen.
Had niemand verwacht dus het was echt heel leuk dat er toch mensen kwamen om ons te feliciteren!

We zijn daarna nog even naar huis geweest want we hadden nog een HELE leuke dag in de planning staan want we gingen namelijk naar De Efteling.
Dit omdat wij het zelf erg leuk vinden en daar niet vaak komen en onze liefde 8 jaar terug zo duidelijk was en ik wist dat Bart DE man voor mij was waar ik kinderen mee wou krijgen, ooit mee wou gaan trouwen en heel erg oud met hem wou worden.
De kinderen zijn gelukt, het trouwen ook en nu kunnen we ook nog eens heel oud gaan worden samen ;-)
En het is natuurlijk ook voor de kinderen ontzettend leuk om een hele dag in De Efteling te zijn want welk kind vind het daar nou niet leuk!
En ik kan je zeggen dat zowel wij als de kinderen en de liefste vrienden die ook onze getuigen waren echt een geweldige dag gehad hebben.
We hebben ontzettend hard genoten, flink gelachen en er echt een feest van gemaakt en natuurlijk mooie foto's laten maken!
De Efteling heeft echt zoveel mooie plekjes, zeker in de zomer als alles is de Efteling mooi in bloei staat, alles mooi groen is en de zon ook volop scheen en het hartstikke zomers weer was.
Het kon gewoon niet beter en mooier!

Na een hele dag in de Efteling sloten wij de dag af bi het Pannenkoeckerhuys in Den Hout, een dorpje tegen ons dorpje aan.
Het is daar helemaal ingericht in sprookjesthema dus we zaten echt de hele dag in sprookjes sferen.
De trouwdag zelf was al echt ons eigen sprookje, De Efteling ook en dan heerlijk gegeten bij Het Pannenkoeckerhuys dat ook helemaal in sprookjes sferen is.
Het kon echt niet perfecter!
We hebben daar geproost op ons huwelijk, ons heerlijk vol gegeten en ook bewust gekozen voor het Pannenkoeckershuys want dat lusten de kinderen ook zeer zeker, ze hadden er alle ruimte om er te spelen want er zit een mega groot en ontzettend leuke speeltuin bij en zelfs met slecht weer kunnen ze binnen geweldig spelen daar.
Maar ze hebben snel hun pannenkoek naar binnen gewerkt, hun fristi opgedronken en zin bijna non stop in de speeltuin geweest waar ze konden klimmen, spingen op de vele trampoline's en een soort luchtkussen en nog zoveel meer wat ze daar konden doen.
Ook kregen ze nog munten waarmee ze iets in het souvenier winkeltje konden uitkiezen en ze kwamen met pompons aan, en slijm in een potje dat ook nog eens scheetgeluiden maakte.
En dat gaf natuurlijk de grootste lol, en niet alleen bij de kinderen!!
We hebben zo ontzettend veel gelachen tot de slappe lach aan toe.
Het was echt geweldig!
Toen we eenmaal flink aan het uitbuiken waren en de kinderen heerlijk aan het spelen waren kwam er nog een hele leuke verrassing namens het personeel van het pannenkoeckerhuys.
Een heerlijke oude fles prosecco en een bord met een paar heerlijke dingen waar met chocolade 'Gefeliciteerd' op geschreven stond.
Een cadeautje van het personeel.

blogje1
We kregen er 4 champagne glazen bij zodat we meteen konden proosten op een geslaagde, en zeer perfecte dag!
Nu drink ik echt zelden, hooguit 1 wijntje eens in het weekend en lang niet elk weekend, of op een feestje, en dat laatste was volop aan de gang!
We hadden geproost op ons kersvers huwelijk, op de dierbare vriendschap want onze liefste vrienden waren er de hele dag bij, en op al het moois dat op iedereens pad mag komen en natuurlijk op de gezondheid!
Lichtelijk tipsy gingen we rond 22.30uur op huis aan om daar nog eens te proosten op een ontzettend geslaagde, mooie en zeer perfecte dag!
Ik heb altijd gezegd dat perfect niet bestaat maar daar kwam ik op onze trouwdag echt op terug!
Het bestaat want ik heb het meegemaakt op onze trouwdag want deze was meer dan perfect.
Rond 02.00uur (toen de kinderen al lang uitgetelt in bed lagen en ik mijn trouwjurk ingeruild had voor een joggingsbroek en topje) besloten wij ook maar naar bed te gaan.
En iedereen gaat er vanuit dat je dan een geweldig romantische huwelijksnacht hebt maar die hebben wij bewaard, haha.
We waren ZO moe, ZO voldaan en intens gelukkig en zaten zo in onze trouwbubble...
Toen we in bed lagen kropen we heerlijk tegen elkaar aan en vielen we vrijwel direct in slaap!
Niks geen vuurwerk in de slaapkamer, hooguit gesnurk, haha.
We waren zo moe, dus nee van een huwelijksnacht kwam niks van terecht want daar hadden we echt de energie niet eens meer voor!!
En het ging om immers om de trouwdag zelf en niet om de huwelijksnacht!

The day after zaten we nog heerlijk na te genieten met het gezin.
We deden het heerlijk rustig aan en troffen wat voorbereidingen voor het feestje dat er nog aan kwam.
We wilden geen groot feest maar gewoon een soort zeer uitgebreid verjaardagsfeest, en gewoon thuis.
Ik leende sta tafels van mijn Oom en Tante, hadden heerlijk eten op tafel staan waar iedereen onbeperkt van kon pakken en zo stond ook de drank en frisdrank en limonade voor kinderen klaar.
Het was een eenvoudig maar ongelooflijk gezellig feestje, en gewoon heerlijk thuis!
Het was ook geen doen als we ergens een zaal gehuurd zouden hebben want we hebben nog 2 ukkies van nu 4 jaar en 2 jaar en die mochten natuurlijk opblijven maar op een gegeven moment waren hun zo moe dat ze fijn thuis in hun eigen bedjes konden en niet naar een oppas hoefde want dat wilden we niet.
Ze horen er bij, en zouden onmisbaar zijn op het feestje en dit was super goed te doen.
Nadeel is alleen dat je na het feest thuis in de nacht nog de grootste dingen moet opruimen en de volgende dag alles moet opruimen.
God, wat waren we brak en moe de dag na het feestje, haha.
Maar het was zo fijn, gezellig en de sfeer was wederom perfect!
En het leuke was dat ik weer mijn trouwjurk aan mocht op het feestje en mijn kersverse man weer prachtig was in zijn trouw outfit.

Onze trouwdag was echt geweldig en perfect, het feestje paar dagen later was wederom geweldig en perfect.
En ook al trouwden we klein en intiem, het paste gewoon perfect bij ons.
De eenvoud, maar de liefde die zo groots was en is, de fijnste, leukste en liefste mensen die erbij waren zowel op de trouwdag zelf als op het feest waar vele familieleden en vrienden gekomen zijn.
We enorm verrast zijn met de cadeau's en we van het geld dat we gekregen hadden nog een dagje Efteling gedaan hebben, maar deze keer zonder de kinderen dus echt lekker samen.
We deden geen huwelijksreis maar besloten gewoon een dag samen wat leuks en fijns te gaan doen en omdat we toch een boel dingen even moesten laten in de Efteling op onze trouwdag zijn Bart en ik nog een dagje samen naar de Efteling geweest en dat was onze honeymoon dag.
Wederom perfect, onwijs genoten van elkaar omdat we normaal altijd druk zijn met het gezinsleven en nu echt 100% de tid voor elkaar hadden.
Het hele pakket van de trouwdag, feest en honeymoon dag was zo perfect dat het echt een van de mooiste tijdens in mijn leven zijn!
Geboorte van onze kinderen staat natuurlijk op 1 en niks kan dat overtreffen maar onze trouwdag, feest en honeymoon dag staat absoluut op de 2e plek!
Of een gedeelde 1e plek misschien wel.

Nu heb ik nog foto's beloofd aan jullie, dus hier onder komen nog een aantal fot van onze trouwdag die ik graag met jullie wil delen.

blog1                                                                                                                 17-07-2017  Just Married!!! 

blog2                                                             Bart haalde mij op nadat hij het boeket gehaald had, zo'n mooi en emotioneel
                                                             moment. Eindelijk was het echt zo ver! We gingen TROUWEN!!

blog3                                                              Onze 2 oudste prachtige meiden! Wat straalden hun enorm op deze dag!
                                                              Uiteraard waren hun onze eigen bruidsmeisjes!

blog4                                                             Onze 2 jongste prachtige meisjes! Ze hadden net zoals iedereen de dag van hun
                                                             leven en hebben zo genoten van de trouwdag. Ze waren ook echt bek af eind van de dag!

blog5                                                             Eerste 2 foto's bij het gemeentehuis. Foto 1 net na het trouwen, Foto 2 liepen we 
                                                             naar de ingang en we hadden er zin in!! Foto 3 is in de Efteling zoals je ziet ;-)
                                                             Die paddestoelen in het sprookjesbos blijven een aantrekkingskracht hebben he ;-)

blog6                                                             De ringen! Echt ringen die bij ons passen! Tikkeltje stoer, en van titanium.
                                                             Met een klein subtiel zwart randje, en bij mij een steentje in het midden.
                                                             In de ringen staan onze namen en trouw datum uiteraard.

blog7                                                             In de Efteling met ons complete gezin! God mensen, wat een rijkdom he!
                                                             Wij en onze 4 geweldige prachtige meiden! Wat hou ik van mijn gezin, niet te beschrijven!

blog8                                                             Even een gekke foto tussendoor want het poseren vonden ze meisjes een beetje lastig
                                                             dus even tussendoor een gekke bekken foto, die lukte natuurlijk meteen! Haha.
                                                             Linde en Luna hebben volgens mij zoiets van : 'Doe effe normaal joh! Wat doen jullie?'

blog9                                                             Mijn liefste en leukste vriendin Joy, tevens mijn getuige en onze fotograaf.
                                                             Foto 1: In de Efteling en kwamen we net uit dr Droomvlucht (blijft echt een prachtige attractie!)
                                                             Foto 2: Na een paar glaasjes toen we gegeten hadden bij het Pannekoeckershuys. Tja... Haha

blog10                                                                         Bart en zijn beste vriend Kenn (tevens de man van Joy) en Kenn was zijn getuige.
                                                                         Partners in Crime die twee! 

blog11                                                                 DE KUS!!! Na het ja-woord mochten wij EINDELIJK DE kus geven!
                                                                 zoveel vlinders in mijn buik! Alsof het de eerste kus ooit was tussen hem en mij
                                                                God, wat hou ik van deze man, MIJN man! Ben echt trots dat ik zijn vrouw mag zijn!

blog12                                                             Eind van onze PRACHTIGE dag! Joy liet Kenn stoppen want hier moest ze een foto
                                                             maken van ons bij de zonsondergang, zo aan het eind van de dag.
                                                             We hebben hier nog meer foto's van want ze zijn echt schitterend zo met de zonsondergang!

Ik heb enorm veel foto's van onze geweldige trouwdag, maar als ik deze allemaal ga ''spammen'' dan slaat mijn site op hol vrees ik, haha.
Liefst liet ik ze allemaal zien maar ik heb er heel veel gedeeld op mijn Instagram (<---Klik op 'Instagram' en dan kom je vanzelf op mijn instagram account, staat wel een slotje op omdat ik ook veel deel over onze kinderen en dat wil ik niet openbaar doen)
Onze trouwdag, waar wij zolang naar toegeleefd hebben, was echt een van de mooiste dagen uit ons leven.
Ik voelde al heel snel dat Bart de ware zou zijn voor mij, maar je weet nooit of dat wederzijds zou zijn, zeker niet als je net samen bent.
Maar gelukkig dacht hij hetzelfde.
We hebben enorme moeilijke jaren gehad en ik zie dat niet als alleen zwaar maar ook als de ultieme relatie test.
Waar toch veel mensen uit elkaar zouden gaan omdat de stress te veel zou worden (nee, niemand is ooit vreemd gegaan hoor voor dat dat gedacht gaat worden, haha) waren wij de grootste steun voor elkaar.
We hebben hele diepe dalen gehad, en samen klommen wij er altijd weer uit.
Keer op keer op keer op keer...
We zeiden ook tegen elkaar vaak: 'Dat wij in al die ellende die op ons pad is gekomen nog altijd samen zijn en zelfs sterker zijn geworden, bewijst alleen maar hoe sterk wij en onze relatie is. Dat wij echt voor elkaar gemaakt zijn en dit onze test is om de wereld te laten zien dat niks of niemand ons er onderuit kan halen, wij zijn gewoon echt gemaakt voor elkaar''.
En dat is ook absoluut zo!
Ik zie stellen voor minder uit elkaar gaan en wij zijn nog hechter geworden in die periode.
Godzijdank is die periode voorbij, zitten we in een rustig vaarwater met ons gezin en dat voelt fantastisch, want dit hebben wij ook echt verdiend na jaren knokken, vallen en opstaan.
Na alle jaren knokken was ook het perfecte moment om te gaan trouwen, een beter moment was er gewoon niet.
Alles klopte op onze trouwdag.
De intense liefde die elke dag aanwezig is was nog intenser, het gevoel was perfect, en naast het feit dat alles in ons leven zo heerlijk op orde is was de dag zelf ook gewoon perfect!
Het weer was geweldig, we hadden echt een super zomerse trouwdag met 27 graden, het ging ook erg goed met mijn lichaam waar ik dagelijks veel pijn aan heb en die dag ging het bijzonder goed, de kinderen waren intens gelukkig en zo lief, de fijnste mensen waren er tijdens de ceremonie namelijk: Mijn liefste moeder, Mijn leukste en liefste vriendin Joy die getuige was en fotograaf en Kenn, de man van Joy en ook de leukste en liefste vriend die ook getuige was van Bart.
We vonden en vinden het nog steeds een hele eer dat deze 3 bijzondere mensen onze getuige wilden zijn.
Helaas kon mijn vader er dus niet bij zijn ivm zijn gezondheid en het zou te druk voor hem zijn geweest, maar hij was wel even op het feestje dat wij gegeven hebben en dar waardeerde ik enorm! En Bart natuurlijk ook! We hadden het ook helemaal begrepen als hem dat ook niet lukte maar hij pakte zijn energie bij elkaar om er toch even te zijn en dat vonden wij echt geweldig en ontzettend fijn!
Bedankt lieve Pa dat je op het feestje er eventjes was!!! Love you!

Inmiddels zijn we ruim 1,5 maand getrouwd en genieten we nog heel veel na, hebben we het er nog vaak over en genieten we gewoon heerlijk van ons leven als getrouwd stel.
Ik moet alleen nog steeds wennen aan mijn achternaam want laatst werd ik geroepen bij de fysiopraktijk en ik reageerde gewoon niet...
Ben zo gewend dat ik natuurlijk met mijn meisjesnaam aangesproken word maar dat is nu niet meer zo, haha.
Ach, went vanzelf wel!
En nu gaan we op naar heel veel mooie, gezonde, liefdevolle en vooral hopelijk heel veel jaren als getrouwd stel tot we in het bejaardenhuis eindigen en daar ons eindstation in het leven is...
Maar dat mag en gaat nog ontzettend lang duren dus we hebben nog ontzettend veel jaren om van elkaar en ons prachtig gezin, onze eigen familie, te gaan genieten!

Liefs, 
Denise

 

 

Copyright © 2016 Denise