Gezondheid: Mijn gezondheid Deel 1

Logo verhaal Deel 1

Al ruim 4 jaar ben ik aan het aanklooien met vage pijnklachten in mijn lijf.
Kan/kon er geen vinger op leggen en inmiddels was ik in april dit jaar opgenomen omdat ik uitval had in mijn linkerbeen en opeens niet meer kon plassen.
Super naar en ik vond het zelfs echt heel eng.
Maar wat was het nou?
Ik weet het nog steeds niet want echt, de zorgverlening in het ziekenhuis waar ik liep is zo slecht.
Ik heb begin mei een MRI scan gehad en inmiddels is het september, 9 september nu ik dit schrijf, en ik weet nog niks.
Mijn eerste afspraak met de neuroloog werd afgezegd, en prima dat kan gebeuren maar de 2e keer gebeurde dit ook en de laatste keer kwam ik er aan en was meneer de neuroloog al gewoon naar huis!!
Want het was warm weer en had de laatste 2 uur vrij genomen maar de assistente was vergeten te melden aan mij, als zijn laatste patiente van die dag.
Ja lekker dan, kon ik dus weer naar huis en nog steeds had ik geen uitslag.
Ik besloot naar mijn huisarts te gaan met de vraag; 'Kan ik alsjeblieft naar een compleet ander ziekenhuis met een nieuwe arts die wel mij serieus neemt want ik voel mij totaal niet serieus genomen'.
Dit kon via mijn zorgverzekeraar en is geregeld want deze maand ga ik naar het Bravis Ziekenhuis, en een nieuwe arts.
Bijzondere is dat meteen gezegd werd: Het is allemaal psychisch..
Maar ik heb geen psychische klachten, tenminste niet dat ik depressief ben, of angsten ervaar.
Wel dat er zo op mij ingehamerd word dat het bijna wel psychisch moet zijn en ik gewoon ontzettend onzeker begin te worden daardoor want echt geluisterd word er niet.
Zodra ik ook aangeef dat het met mijn lichamelijk niet goed gaat is er een arts die zegt: 'Nee, het gaat met JOU niet goed'.
Nee inmiddels ben ik super onzeker, durf ik de huisartsenpraktijk niet eens meer te bellen en laat staan er heen gaan...


Voel ik mij serieus genomen?
Nee, absoluut niet, echt totaal niet.
Zo heeft een vervangende huisarts, toen mijn huisarts 3 weken met vakantie was afgelopen zomervakantie, mij iets geflikt 3 weken lang dat nog voor mij echt niet klaar is maar ik er nu even niet aan toe ben om er nu werk van te maken want ze heeft mij echt een geestelijke dreun verkocht.
Maar daar vertel ik binnenkort, in een ander artikel meer over, anders gaat dit een verdomd lange blog worden.
Maar na mijn ziekenhuis opname, volgepropt met heftige medicatie waar ik verre van blij van ben geworden omdat het de grootste troep is die je maar kan krijgen (Morfine tabletjes) en verder moet ik maar niet zeuren en klagen.
Dat is het idee en vooral gevoel dat ik heb gekregen. Je hebt geen pijn door de pillen dus dag Denise, zoek het nu maar uit.
Maar wel klagen dat ik zo lang aan deze medicatie zit, maar doorpakken doet niemand.
Ik moet overal achteraan, zelf advies inwinnen en dankzij mijn liefste vriendin kom ik verder en verder in de mogelijkheden.
Zo ga ik starten binnenkort met een revalidatietraject om mijn lichaam opnieuw te leren kennen en om te gaan met de pijn en daardoor hopelijk minder pijn?!

Wat heb ik dan voor klachten?
Ik heb elke dag pijn, dat ooit is begonnen in mijn rug en ik gaf de schuld aan de zwangerschappen maar ik ben al 2 jaar en 2 maanden niet meer zwanger en de klachten zijn erger geworden (mede dankzij val van de trap)
Verder voel ik in mijn hele lijf pijn dus ook in mijn armen, benen, gewrichten, ben ik extreem moe soms en met name in de ochtend en avond, en daardoor wat prikkelbaarder dan gewoonlijk (Medicatie is ook oorzaak van de vermoeidheid overigens, een bekende bijwerking van morfine)
In mijn bloed, die 1x is onderzocht is niks gevonden aan ontstekingwaarde of ziekte's die aantoonbaar zijn in het bloed.
Er werd wel gedacht aan spier en bindweefsel reuma, maar is niet aantoonbaar in het bloed, ook wel Fibromyalgie ( Klikbare Link voor meer Info) genoemd en zelfs aan Lyme (Klikbare Link voor meer Info).
Maar voor Lyme heb ik een speciale bloedtest nodig, die veel ged kost en ik uit eigen zak moet betalen, maar hier ga ik verder over uitzoeken omdat ik ook daar weer wat kenmerken van heb, niet de aller ergste godzijdank maar je hebt diverse vormen van de ziekte van Lyme.
Maar ik ben geen dokter dus ik weet ook niet wat het kan zijn, maar dat de pijn er zeer zeker is dat is duidelijk en soms ook erg hevig.

Hoe nu verder?
Ik heb op dit moment ook geen idee want ik moet het eerste gesprek met de nieuwe neuroloog in het nieuwe ziekenhuis nog aangaan.
Welicht nieuwe onderzoeken en dan is het afwachten of er wat uit komt en komt er wat uit, wat er uit komt.
Ik zal nog meer geduld moeten hebben en omeerijk te zijn is deze best op.
Ik moet het afwachten en dan zien we daarna weer verder.

In Deel 2, die nog moet komen, ga ik meer schrijven over mijn gezondheid.
Maar dit is wat ik nu weet en de rest hou ik bij in dit gedeelte op mijn blog zodra ik meer weet.


Binnenkort komt mijn ervaring over de slechte zorg in Nederland toen ik op de SEH belande nadat een waarnemend huisarts mij weigerde te spreken, te zien en te helpen..
Want dat is een heel bijzonder en ervaarde dit als enorm heftig maar daarover in een ander artikel meer.

Liefs,
Denise

Reacties  

# Lodi 09-09-2017 11:57
Heftig om te lezen en wat moet dit frustrerend zijn.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Denise mamavan4.nl 09-09-2017 12:06
Gekke is dat het bijna went, maar het is nog wel heel frustrerend dat je gewoon hulp vraagt om de oorzaak te vinden, want het komt ergens vandaan en dat het zonder enige aanleiding doorgeschoven wordt naar psychisch. Dit omdat ik lang, echt lang geleden te kampen had met een depressie en angststoornis maar hier vanaf ben en alles met veel plezier doe in het leven en geen enkele reden heb dat ik psychische klachten heb, maar het is soms net of het je haast aangepraat word. En dat is zo niet oke.
Want aan de buitenkant zien ze niks, onderzoeken kosten veel geld (dat is mij kei hard gezegd door een arts) en ik moet het redden met de medicatie...
Maar zo werkt het niet, dat is het vooruit schuiven van het gene dat de pijn veroorzaakt en bijkomende dingen naast de pijn. Je zou er haast psychisch iets van gaan krijgen! haha. Maar ik ben en blijf positief hoor!!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Janet 09-09-2017 12:05
Ik ben tweemaal op Lyme getest en dit wordt gewoon vergoed.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Denise mamavan4.nl 09-09-2017 13:03
Echt?!?
Tegen mij werd door de neuroloog gezegd dat ik mij er op kan laten testen maar dit voor eigen kosten is!
Blijkt het dus gewoon wel vergoed te worden!
Dit soort dingen dus, die ik dus keer op keer mee maak en van het kastje naar de muur gestuurd word. En dat er gewoon kei hard gezegd word: We zien niks aan je dus het zal niks lichamelijks zijn...
Kan iedere arts zo tegenwoordig een diagnose stellen??
*zucht*
Ik ga in ieder geval achter die bloedtest aan nu ik weet dat het wel vergoed word! Thanx voor het melden!!!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Janet 09-09-2017 13:36
Wellicht ligt er aan het soort zorgverzekering wat je hebt? Geen idee hoor..
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Denise mamavan4.nl 09-09-2017 14:29
VGZ basis verzekerd.
Misschien dat het daar aan ligt, dat ik niet aanvullend verzekerd ben.
Maar dat zou het toch alsnog best raar zijn dat een ziekte als Lyme, niet vergoed zou worden. Maar de zorg in NL zit erg raar in elkaar heb ik helaas mogen ervaren..
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Linda 09-09-2017 14:41
Lyme testen in NL geven vaak een vals negatieve uitslag. Testen in Duitsland zijn veel uitgebreider, maar worden niet vergoed
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# maargy 09-09-2017 12:25
Schandalig hoe dat is gegaan zeg en wat moet het erg voor je zijn. Vreselijk. Heel veel sterkte hoor!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Denise mamavan4.nl 09-09-2017 14:31
Dan moet het stuk van de waarnemend huisarts nog online komen.
Heb zelfs moeite om het te schrijven omdat ik er zoveel moeite mee heb omdat het mij zoveel pijn en verdriet gedaan heeft. Die ''arts'', die de titel huisarts niet zou mogen verdienen, heeft mij ontzettend verdriet gedaan... Maar daar komt, ik hoop gauw, een artikel over
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Denise mamavan4.nl 11-09-2017 11:32
Dank je wel!!! Er is afgelopen maand enorm veel onrecht aangedaan waar ik echt werk van ga maken. Mijn huisarts staat achter mij maar is bang voor de gevolgen van zijn praktijk wat ik ook wel snap. Is een jonge huisarts, eigen praktijk en die troela werkt er ook maar het is niet van haar. Die huisarts die mijn huisarts verving tijdens zijn vakantie, werkt dus in de praktijk ook maar ik heb haar nooit. 1x eerder gehad en stuurde mijn jongste dochter van nog geen 6 maanden toen met dubbele oorontsteking en lichte keelontsteking naar huis met bericht: Paracetamol en anders huisartsenpost. Laatst zei ze ons gezin niet te willen helpen en moet wij maar wachten tot de huisartsenpost bereikbaar is... Hoe schandalig?! Komt nog een blog over!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Giulia Califano 09-09-2017 12:55
Wat een heftig verhaal! Ik hoop dat er nu toch iets uit onderzoeken komt en je snel van je pijn verlost kunt worden :( Sterkte!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Denise mamavan4.nl 09-09-2017 14:33
Ik hoop het ook!
Want dit is echt niet tof zoals de zorgverlening nu gaat.
Omdat het niet zichtbaar is gooien ze het op psyche maar daar is niks mis mee.
Op dat vlak gaat het prima met mij, alleen die pijn in mijn lijf dat gaat niet zo heel best altijd..
Maar binnenkort komt er een stuk online op mijn blog over de gang van zaken wat ik heb ervaren in de zorg en een zeer nare akelige ervaring met een waarnemend huisarts toen mijn huisarts 3 weken met vakantie was. Dat was echt alsof ik in een hel beland was
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Laura 09-09-2017 13:19
Wat heftig! Veel sterkte..hopen op gauw meer duidelijkheid!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Denise mamavan4.nl 09-09-2017 14:34
Dank je!
Ik hoop het ook of eigenlijk wij hopen het ook want ook mijn man maakt zich zorgen uiteraard.
Maar er komt ooit een moment, sneller dan ik denk, dat ik weet wat het wel en/of niet is en ik er aan kan gaan werken om weer gezond te zijn! Het duurt alleen vreselijk lang en dat zou zo niet nozig hoeven zijn..
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Linda 09-09-2017 14:40
Hopelijk gaan ze eindelijk eens vinden wat de oorzaak is en dan (indien mogelijk) de goede behandeling ervoor geven.
Lyme wil ik eigenlijk ook nog eens laten testen, maar ook geen geld voor nu.
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Denise mamavan4.nl 11-09-2017 11:29
Ik heb wat gezocht online over de Lyme testen maar ik krijg die echt niet vergoed. Minimaal 200,- voor de standaard Lyme uitgebreide bloedtest maar stel er komt Lyme uit, dan moet er weer een nieuwe test gedaan worden om uit te zoeken welke variant en hoever de ziekte is en dus ook medicatie... Kost weer bakken geld! En het is zo krom want overal word je wel gewaarschuwd over Lyme, dat je er op tijd bij moet zijn en onderzoek etc... Maar je moet het zelf betalen! Ziekte van Lyme komt steeds meer voor, dus waarom moet men zelf betalen? Zo krom.... En dat is dan de zorg? Betalen we daar zorg verzekering voor? :sad: :cry:
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Eva 09-09-2017 15:02
Je verhaal is deels super herkenbaar. Gelukkig werd het bij mij, na ruim een jaar, wel duidelijk wat er aan de hand was. Maar helaas kom ik er ondanks behandelingen niet meer vanaf. Ik ben erg benieuwd hoe het verder zal gaan voor je. Dikke knuffel!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Chantal Janssen 09-09-2017 22:16
Wat een heftig verhaal! Ik hoop oprecht dat je een oplossing kunt vinden voor je pijnklachten. Hopelijk brengt de nieuwe neuroloog de oorzaak en kan de genezing in gang worden gezet! Succes!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Denise mamavan4.nl 11-09-2017 11:24
Klinkt vreemd maar dit is niet het ergste dat ik meegemaakt heb rondom mijn pijnklachten. 2,5 week terug was het een hel, en dat komt gauw online want ik wil niet stil zwijgen hoe de zorg kan zijn. Hard en bitter! Ik heb ook zeker goede ervaringen maar de ervaring die ik 2,5 week terug had was een hel.. Hoop ook dat de neuroloog een passende oplossing gaat vinden en mij echt gaat helpen en eventueel doorstuurt naar een andere arts of pijnpoli...
Het komt zeker ooit goed, want ik weet gewoon dat er een oplossing in vorm van goede behandeling is maar het schiet gewoon niet op zo. Ben enorm benieuwd naar het nieuwe ziekenhuis en de nieuwe neuroloog! Heb mijn hoop daar op gevestigd!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Lorenzo 11-09-2017 09:44
Soms lijkt het alsof huisartsen hun patiƫnten als nummers zien waar ze snel van af willen. Het vervelendste vind ik is dat het nog niet duidelijk is wat er nou aan de hand is. Ik hoop dat je snel duidelijkheid hebt en dat er natuurlijk wat aan kan worden gedaan!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
# Denise mamavan4.nl 11-09-2017 11:21
Dat dus! Dat gevoel kreeg ik ook toen ik verging van de pijn en de huisarts die mijn huisarts verving in zijn vakantie wel de moeite nam om 5!!! uur na mijn nood telefoontje bij mij thuis kwam mij gewoon als vuil behandelde en dat ik mij aanstelde en ik niks tegen de pijn kreeg want dat moest ik maar naar het ziekenhuis. Mijn man de ambulance gebeld en die kwam, de sololance dus komt er 1 verpleger zeg maar. En die belde die huisarts om verhaal te halen want hij vond het niet normaal hoe ik verging van de pijn (en ik ben echt niet kleinzerig!!) en er niet door die huisarts ingegrepen werd. Kreeg de opdracht mij ook niet te mogen helpen! Maar ik ga hier een stukje over schrijven wat hopelijk snel online kan! Bedankt voor je meelevend berichtje! Waardeer ik enorm!
Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
Copyright © 2016 Denise